Nyersen és szárítva is finom a zöld alga

A táplálkozástudományi szakemberek szerint, a zöld alga jelenleg a szuperélelmiszerek sorából az egyik leghasznosabb termékek. Bár nem gyakran látni az üzletek polcain, nem jelenti azt, hogy ez a növény nem hasznos a táplálkozásban vagy nem ízletes.

A mérsékelt égövi és hideg tengerekben nő a zöld alga. Japán, Franciaország és Kína partjainál is megtalálható. Szereti a meleget és a fényt, ezért sekély vizekben él. Ellenáll a különböző szennyező anyagoknak, így olyan helyeken is élhet és szaporodhat, ahol a tengerparti populációk összegyűlnek.

A növény színe smaragdzöld árnyalatú és nagyon hasonlít a közönséges salátalevélhez, szabálytalan hullámos szélekkel. A fő felhasználási területe éppen ezért a saláták. Kombinálható más tengeri moszatokkal, mint például a wakame, de nyers vagy szárított formában zöldségekkel és hagyományos salátákkal együtt is használható.

A salátákat citromlével vagy almaecettel kevert növényi olajjal lehet dresszingelni. A zöld alga ízét jól árnyalja a dió és aki fűszeresebben szereti, savanyított hagymát vagy paprikát adhat hozzá.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás