Vannak olyan italkülönlegességek, amelyek előállításához kifejezetten sok időre van szükség. Maga az érési folyamat a tradicionális pezsgő esetében akár 2-3 évig is eltart, ami alatt több munkafázison is átesik a termék. Érdekes úgy ránézni egy fürt szőlőre, hogy tudjuk, majd csak hosszú idő múlva tölthetjük azt ki a poharunkba és fogyaszthatjuk el.
Természetesen, ha még beleszámoljuk a gyümölcs megtermésének idejét is, akkor még bőven hozzátehetünk egy jó félévet a tradicionális pezsgő létrehozásához. Több jellemzője mellett, ez a fenséges ital azzal is büszkélkedhet, hogy ugyanabban a palackban kerül a fogyasztók asztalára, amiben a lényegi forrás történik.
A betöltést követően, majd csak koccintás előtt hagyja el újból az üveget. Egyszerűen le sem lehet írni, hogy pontosan mekkora értékkel bír. Azt mindenképpen meg kell tapasztalnunk és akkor is csak elképzelésünk lehet a tradicionális pezsgő mélységéről. Sajátos íz-világával megkoronáz minden ünnepet és azoknak külön hangulatod ad. Ha eddig még nem volt szerencsénk megkóstolni, akkor eljött az ideje!