A tököt nemcsak régen tartották gyógyító növényként számon, napjainkban is elismertek a gyógyító hatásai. A hidegen sajtolt tökmagolaj ötvözi a tök és a hidegen sajtolás fantasztikus hatásait.
Arról már bizonyára sokan hallottak, hogy ezzel a módszerrel nagyobb mértékben megmarad az adott növény vitamintartalma. Mivel nem alkalmaznak hőkezelést, így a tökmag vitamin- (A, E) és ásványi anyag tartalma is megmarad.
A tökfélék szinte száz százalékban hasznosíthatóak, éppen ezért igazi csodanövényként vannak számon tartva. A hidegen sajtolt tökmagolaj kiváló E- és C-vitamin forrás, de magnéziumban és káliumban is nagyon gazdag, ugyanakkor antioxidánsokban is bővelkedik.
A diétázók és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, mivel kicsi a zsírtartalma és kalóriában is szegény. A hidegen sajtolt tökmagolaj rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a prosztata problémákra, kiváló hatással bír a szív- és érrendszeri betegségekre. A hölgyeknek külön jó hír, hogy javítja még a bőr és a haj egészségét is.